معافیت های جدید ویژه بازارچه های مرزی، پیشنهاد 10 ساله شدن اعتبار گذرنامه ها
به گزارش فست تریپ مدیركل امور مرزی وزارت كشور با بیان تسهیلات جدید برای بهبود و ارتقای معیشت مرزنشینان از معافیت 100 قلم كالا از پرداخت سودبازرگانی اطلاع داد.
به گزارش فست تریپ به نقل از ایسنا، شهریار حیدری امروز در نشستی خبری درباره تسهیلات و تدابیر وزارت كشور برای معیشت مرزنشینان، اظهار داشت: وزارت كشور با دو رویكرد پشتیبانی از تولید داخل و همینطور ارتقای معیشت مرزنشینان همواره تلاش دارد بتواند خدماتی به مردمان مناطق مرزنشین ارائه نماید. بنابراین آئین نامه و قوانین مختلفی برای بهبود معیشت مرزنشینان وجود دارد، اما چگونگی استفاده ظرفیت این قوانین و مقررات همواره مورد رصد وزارت كشور بوده است.
وی با اشاره به اجازه ورود ۴۸ قلم كالا توسط مرزنشینان و شركت های تعالی مرزنشین، اضافه كرد: همینطور قبل از این، اقلام خوراكی ۷۰ درصد و اقلام غیرخوراكی ۳۰ درصد معافیت از پرداخت هزینه ورود داشتند كه با پیگیری های انجام شده و حمایت بعضی از دستگاه های دیگر در تاریخ ۲۴ بهمن ماه دولت موافقت نمود تا اقلام خوراكی تا ۱۰۰ درصد و غیرخوراكی تا ۵۰ درصد معافیت ورودی برخوردار باشند.
حیدری در عین حال تصریح كرد: واردات این اقلام صرفاً در قالب قوانین پایانه های مرزی و با رعایت مقررات ورود و خروج كالا امكانپذیر خواهد بود.
به گفته وی، آئین نامه های ساماندهی فعالیت مرزنشینان و ورود كالا توسط مرزنشینان به علت ۱۳۳۹ قلم كالایی كه دولت در ابتدای سال ۹۷ برای ثبت سفارش واردات آنها را ممنوع كرده بود، تحت شعاع قرار گرفته بود كه لازم بود برای ارتقای سطح معیشت مرزنشینان و فعالیت مرزنشینی، اقلام ضروری از لیست ثبت سفارش بیرون برود.
به گفته وی طی جلسات متعددی كه با حضور وزیر كشور و سایر وزارتخانه ها همچون صنعت، معدن و تجارت و اقتصاد و ستاد مبارزه با قاچاق كالا تشكیل شد و نهایتاً پس از تشكیل كارگروه ماده ۱۲ كه وظیفه تعیین فهرست كالاها متناسب با شرایط داخلی را دارد، این اقلام نهایی شد و این مورد هم در ۲۴ بهمن ماه در دولت تصویب گردید كه در جدولی مشخص شده است.
مدیركل امور مرزی كشور تصریح كرد: این ۱۰۰ قلم كالا در قالب آئین نامه ساماندهی فعالیت بارازچه های غیررسمی و موقت مرزی و همینطور ورود كالا توسط ملوانان است، ازاین رو این صد قلم معاف از پرداخت حق ورودی بوده البته شیوه برخورداری مردم مناطق مرزنشین در مورد این ۱۰۰ قلم نسبت به ۴۸ قلم كالای قبلی متفاوت خواهد بود.
حیدری تصریح كرد كه مسیر این اقلام مستقیماً توسط تجار از مبدأ به مقصد بازارچه های مرزی تعیین شده كه ۱۵ بازارچه در ۱۳ شهرستان استان های سیستان و بلوچستان، كرمانشاه، كردستان و آذربایجان غربی، بوشهر، هرمزگان و بعلاوه بخشی از استان های خوزستان است.
به گفته وی، در این راستا در ابتدا باید تجار كالاها را از مبدا به مقصد بازارچه ها انتقال دهند. پس از دپو در بازارچه ها توسط گمرك و مرزنشینان اقلام مشخص می شود البته خروج آنها هم تابع مقرراتی خواهد بود.
وی در این شیوه برای هر سرپرست خانوار در ماه دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان معاف از سود بازرگانی است، افزود: علاوه بر ۴۸ قلم كالا كه معاف از ورودی بود، اقلام فهرست جدید (۱۰۰ قلم) هم معاف از سود بازرگانی است. ازاین رو بخشی از این دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برای تاجری است كه كالا از مناطق مبدا به مقصد انتقال داده است و بقیه هم مستقیماً به حساب كارت الكترونیكی كه در اختیار مرزنشینان است وارد می شود.
وی در ادامه گفت این مورد در سرنوشت و معیشت مرزنشینان به علت برخورداری از این امتیاز بزرگ و مناسب اثرگذار خواهد بود.
حیدری با اشاره به اینكه هدف وزرات كشور تثبیت جمعیت در مناطق مرزی است، اظهار داشت: خوشبختانه با رصد وزارت كشور و همكاری بعضی از سازمانها و نهادها دولتی این اهداف وزارت كشور به سرانجام رسید و از امروز مرزنشینان می توانند از این امتیازات برخوردار باشد. ازاین رو از مردمان مرزنشین خواهش دارم كه حتماً از این امتیاز كه دولت برای آنها قائل شده صیانت كنند و از این امتیاز در شرایط امروز استفاده كنند. چونكه مستمر بوده و پشتوانه قانون دارد و مانند بخشی از آئین نامه ها نیست كه تحت تأثیر مسائل مختلف قرار بگیرد.
وی همینطور اظهار داشت: وزارت كشور مرز را فرصتی برای كشور و مردم مناطق مرزی می داند. اگر نگاهی به كل مرزهای كشور داشته باشیم می بینیم كه با نگاه كارشناسی و رویكرد نظام حاكمیت، تمام ظرفیت های مرزی بعنوان مرزهای مجاز و رسمی، همه كاركردهای گمركی شامل ترانزیت مسافر تجارت و… فعالیت دارند.
وی افزود: در حوزه بازارچه ها كه فعالیت اندكی محدودتر است و بیشتر منحصر به فعالیت های تجاری است باز در این حوزه هم فعالیت های گسترده ای انجام دادیم امروز وزارت كشور دنبال این است كه بتواند بعضی از این بازارچه ها را كه فعالیت های مناسبی داشته اند و كاركردهای خوبی داشته و سطح فعالیت آنها به لحاظ عرضه و تقاضا و واردات در حدی خوبی است به مرز مجاز و رسمی ارتقا دهد. در همین راستا روز گذشته در كارگروه مرزهای مجاز مرز «بازارچه كوهكرا» در استان سیستان و بلوچستان شهرستان سراوان به مرز مجاز ارتقا داده ایم البته این كار فرآیندی دارد و باید در كارگروه در دولت تصویب شود.
به گفته وی حدود ۹ مرز در استان هرمزگان در حوزه دریا هم بعنوان مرزهای مجاز پیشنهاد كردیم. هم چنین به دنبال ارتقای مرز «سومار» در استان كرمانشاه هستیم كه به یك مرز رسمی ارتقا یابد و در استان های ایلام و كرمانشاه هم مرزهایی تبدیل به بازارچه های مرزی شوند.
همچنین در حوزه هوا هم در حال بررسی بعضی از فرودگاه هایی كه شرایط تبدیل به مرزهای مجاز و بین المللی را دارند هستیم تا از ظرفیت مرزهای زمینی، هوایی و دریایی به بهترین وجه استفاده نماییم.
لایحه ۱۰ ساله شدن اعتبار گذرنامه ها در راه دولت
مدیر كل امور مرزی همینطور به مبحث گذرنامه هم اشاره نمود و اظهار داشت: بنا داریم مدت زمان اعتبار گذرنامه ها را در قالب یك لایحه به دولت تقدیم نماییم تا از ۵ سال به ۱۰ سال با نظر وزیر ارتقا دهیم. ضمن این كه امسال اگر گذرنامه شخصی مفقود می شد حداقل ۶ ماه زمان نیاز داشت گذرنامه المثنی صادر شود، اما در قالب ظرفیت ستاد گذرنامه كه دبیری ستاد به عهده مدیر كل مرزی است این زمان را به ۲۰ روز كاهش دادیم كه با استقبال عمومی هم مواجه گردید.
حیدری در پاسخ به سوالی در خصوص اقدامات وزارت كشور برای بهبود معیشت مرزنشینان گفت ما برای معیشت مرزنشینان در قالب آئین نامه هایی ظرفیت های خوب ایجاد كردیم.علاوه بر اینكه مردم مرزنشین امروز از ۱۰۰ قلم كالای ورودی كه معاف از ثبت سفارش است برخوردار باشند، دو نكته هم در آئین نامه تاكید كردیم كه دولت در این ارتباط موظف شده است نسبت به ایجاد مناطق آزاد در مناطق مرزی و همینطور مناطق ویژه اقتصادی در مناطق مرزی توجه ویژه داشته باشد، همینطور مصوباتی كه در گذشته در ارتباط با مناطق ویژه اقتصادی در مرزهای غربی و شرقی و دیگرنقاط كشور وجود داشت برپایه آئین نامه ها مقرر شد طی یكسال ساماندهی گردد و مردم بتوانند از این امتیاز بهره مند شوند.
وی خاطرنشان كرد: همینطور اگر بناست كه مناطق آزاد جدید ایجاد شود حتماً رویكرد دولت به سمت مرزنشینان و با اولویت مناطق محروم و كم برخوردار می باشد تا بتوانیم شغل پایدار برای امنیت پایدار و تثبیت جمعیت داشته باشیم. ما همینطور به وزارت كار و رفاه اجتماعی هم تاكید كردیم كه حتماً بر اشتغال مردمان مرزنشین در چارچوب تسهیلات و آموزش برای كارگاه های زودبازده توجه داشته باشند كه در آینده به جای اینكه مرزنشینان وارد كننده كالا باشند صادر كننده باشد یعنی هم اشتغال پایدار و هم سودآوری بهتری برای مناطق مرزنشین به همراه داشته باشد.
مدیركل امور مرزی در بخش دیگری از صحبت هایش به مبحث پیاده روی اربعین هم اشاره نمود و گفت در گذشته مشكلاتی در راه زائران كربلا در حوزه زیر ساخت وجود داشت. هیچكدام از زیرساخت های مرزهای ورودی و خروجی در استان های خوزستان ایلام و كرمانشاه وجود نداشت اما خوشبختانه امسال بیشتر از ۲ میلیون نفر عازم مراسم راهپیمایی اربعین شدند و مشكلی در حوزه زیرساخت نداشتند.
برای سال ۹۸ هم دنبال این هستیم كه به كیفیت كار بیافزاییم و رویكرد اصلی ما به این مورد هم بحث لغو روادید به كشور عراق است كه در سطوح مختلف صحبت هایی در حال انجام می باشد و با هدف گذاری كه ستاد اربعین انجام داده است امیدوارم برای سال های آینده برای بیشتر از ۸ میلیون نفر برنامه ریزی شود. دولت عراق هم از نظر امنیت به ثبات خوبی رسیده و اساساً متناسب با نظر و دیدگاه ما در ارتباط با مراسمات اربعین حسینی و حضور مردم در طول سال برای عتبات عالیات همكاریهای بهتری خواهد داشت.
حیدری در ادامه با اشاره به اینكه ۱۰۰ قلم كالای ذكر شده است مشمول فعالیت ملوانان هم است اظهار داشت: دو آئین نامه داشتیم كه یكی از آنها در ارتباط با مرزهای خشكی چهار استان سیستان و بلوچستان، كرمانشاه، كردستان و آذربایجان غربی بود ودیگری هم مختص فعالیت ملوانی است.
وی افزود: همه مرزنشینان در چهارچوب یك سامانه تعریف شده مشخص هستند و همه ملوانان هم به همین شكل در قالب سامانه تعریف شده اند و فعالیت شان مشخص است.
به گفته وی، ملوانان از چند معافیت برخوردار می باشند، همینطور معافیت ۲۵ درصدی به تجاری كه از لنج ها استفاده می نمایند و معافیتی به ملوانان هم تعلق می گیرد و هر ملوان حدود ۶۰ میلیون معاف از سود بازرگانی خواهند بود. یك شناور با ملوانان در سال بیش ۶ تا ۹ بار می تواند در این راه رفت و برگشت داشته باشد.
مدیركل امور مرزی در انتها تصریح كرد: ۱۰۰ قلم كالای معاف از ثبت سفارش اعلام شده، مورد معافیت ملوانان هم خواهد بود و از امروز می توانند فعالیت خویش را در این زمینه شروع كنند.
لیست ۱۰۰ قلم كالای معاف از پرداخت سود بازرگانی (۱)لیست ۱۰۰ قلم كالای معاف از پرداخت سود بازرگانی (۲)
لیست ۱۰۰ قلم كالای معاف از پرداخت سود بازرگانی (۳)
لیست ۱۰۰ قلم كالای معاف از پرداخت سود بازرگانی (۴)
لیست ۴۸ قلم كالای معاف از پرداخت ورودی (۱)لیست ۴۸ قلم كالای معاف از پرداخت ورودی (۲)
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب