اعلام موجودیت ستاد مردمی احیای كركس كوه سماك
سازمان مردم نهاد احیای كركس كوه سماك برای صیانت از منطقه حفاظت شده كركس كه در معرض تخریب قرار گرفته است با انتشار اطلاعیه ای اعلام موجودیت كرد.
به گزارش فست تریپ به نقل از مهر، منطقه حفاظت شده کرکس با دره هایی پر پیچ و خم و دامنه هایی زیبا مشتمل بر روستاهایی خوش آب و هوا همچون روستای زیبای ابیانه همچون اهداف گردشگران و کوهنوردان است. شهرستان نطنز هویت تاریخی، تمدنی، فرهنگی و حیات ۱۴ هزار ساله خود و بهترین کریدور آب و هوایی و سه اقلیم کوهستانی، معتدل و کویری، همین طور مرغوبترین محصولات باغی و گیاهان دارویی و حیات وحش و ۴۰۰ رشته قنات و سایر سفره های آب زیرزمینی مناطق کویری خودرا مدیون رشته کوه کرکس است. کرکس نیز همانند دماوند، متعلق به همه ایرانیان است و تخریب کرکس به منزله ی جریحه دار نمودن قلب ایران بوده و به هیچ وجه قابل توجیه نیست. اینک که در منطقه حفاظت شده کرکس، مجوز بهره برداری حدود ۷۰ معدن، صادر و حیات انسانی، نباتی، حیوانی و محیط زیست منطقه در معرض خطر قرار گرفته و حتی آرای قطعی شورای عالی معادن نیز در مورد تعطیلی، عدم تمدید جواز معادن، ضرورت رعایت مقررات و جبران خسارات وارده اجرایی نشده است پس حامیان محیط زیست در سراسر ایران و علاقمندان و دلسوزان طبیعت زیبای نطنز و سازمان های مردم نهاد، تصمیم به تأسیس ستادی مردمی و منسجم گرفتند تا وظیفه ملی، شرعی، قانونی، انسانی و امانی خود، نسبت به نسل های آینده و محیط زیست را با الهام از دین مبین اسلام و اصل پنجاهم قانون اساسی (با استفاده از شیوه های قانونی و مدنی در جهت جلوگیری از تخریب بیشتر کوه کرکس و محیط زیست منطقه و جبران خسارات وارده) انجام دهند. اهداف اولیه سماک به شرح ذیل است:
۱_ کوشش برای ممانعت قانونی از صدور مجوزهای جدید و عدم تمدید مجوزهای فعلی بوسیله مکاتبه با سازمانهای ذیربط و عنداللزوم اقدام حقوقی و قانونی
۲_ مطالبه حقوق عامه (به ویژه اهالی منطقه حفاظت شده کرکس) ناشی از عدم بهره برداری صحیح و اصولی از معادن
۳_ ارائه و پیشنهاد تمهیدات لازم جهت کاهش لطمه های احتمالی ناشی از فقد یا تفسیر مختلف قوانین و عدم آگاهی عمومی نسبت به حفظ محیط زیست.
۴_ ارائه راهکار دیده بانی و نظارت بر اجرای دستورالعمل ها و قوانین مربوط به معادن در منطقه حفاظت شده کرکس.
۵_ اطلاع رسانی موارد نقض قوانین جاری معادن و اقدام عملی با بهره گیری از ابزارهای مدنی و حقوقی مطابق با قوانین جاری کشور به نهادهای قضائی و نظارتی
۶_ آموزش جوامع محلی درباب حفظ محیط زیست و توسعه پایدار و سفارش به جایگزینی گردشگری پایدار مبتنی بر اصول و الزامات محیط زیستی.
۷-هر اقدام، توصیه، مکاتبه و پیگیری لازم دیگری که برای حفظ محیط زیست و کوه کرکس، لزوم داشته باشد.
بدیهی است کمیته های تخصصی لازم جهت پیگیری و انجام امور محوله، متعاقباً آغاز به کار خواهند کرد. در آخر ذکر این مطلب، لازم است که کلیه کارهای فوق، داوطلبانه، تبرعی و در قالب قوانین جمهوری اسلامی است، همین طور این ستاد به هیچ سازمان، ارگان و حزب سیاسی، وابستگی نداشته و صیانت از محیط زیست، وظیفه ای عمومی بوده و بر این اساس همه کارهای در رابطه با محیط زیست همچون اکتشاف و بهره برداری از معادن باید با رعایت الزامات زیست محیطی صورت پذیرد و هر گونه تخریب، غیر قابل جبران است. بمنظور تحقق این اهداف، یاری و همفکری همه افراد (اعم از حقیقی و حقوقی) و سمن هایی که مایل به همکاری و همراهی باشند سبب دلگرمی دوستداران محیط زیست و التیامی برای زخمهای کرکس کوه مظلوم و بی دفاع است.
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب