مهاجرت كارگاه های آلاینده تهران به شهرستان پاكدشت

مهاجرت كارگاه های آلاینده تهران به شهرستان پاكدشت به گزارش فست تریپ رئیس اداره محیط زیست شهرستان پاكدشت ضمن اشاره به اینكه تعداد زیادی از كارگاه های آلاینده شهر تهران به شهرستان پاكدشت مهاجرت كرده اند، اظهار داشت: سال قبل ۱۶۳ كارگاه آلاینده بعنوان «صنایع آلاینده» به اداره محیط زیست استان تهران عرضه شدند تا در لیست صنایع آلاینده محیط زیست قرار گیرند.



محمودرضا سعیدپور در گفت و گو با ایسنا اظهار نمود: طی دو سه دهه اخیر به تدریج با اقدامات قانونی شهرداری ها و محیط زیست در شهر تهران واحدهای آلاینده مجاز و غیرمجاز از داخل شهر خارج شدند. این واحدها موظف بودند كه بعد از خروج از شهر تهران به شهرك های صنعتی اطراف آن منتقل شوند اما بخش زیادی از این كارگاه های آلاینده، برخلاف قوانین و مقررات در شهرستان های اطراف استان تهران و در مكان های استیجاری مشغول فعالیت شدند.

وی با اشاره به اینكه همچون این كارگاه های آلاینده می توان به ریخته گری ها، واحدهای آب كاری، قالیشویی ها و واحدهای رنگرزی پارچه و سنگشویی اشاره نمود، اظهار داشت: تعداد زیادی از این كارگاه های غیرمجاز به شهرستان پاكدشت - كه نزدیك شهر تهران است - مهاجرت كردند و فعالیت آلاینده خویش را در این شهرستان ادامه دادند.

رئیس اداره محیط زیست شهرستان پاكدشت اظهار نمود: سال قبل در این شهرستان ۱۶۸۴ پایش زیست محیطی صورت گرفت كه طی آن ۱۴۴ واحد جدید شناسایی شد همینطور ۶۹۷ اخطاریه زیست محیطی برای كارگاه های آلاینده صادر و ۳۰۸ مورد پیگیری حقوقی در مراجع قضایی انجام شد همینطور به دنبال این ۹۱ واحد كارگاهی جمع آوری و ۱۷ واحد آلاینده پلمب شد.

سعیدپور اضافه كرد: تمام این واحدهای آلاینده سبب آلودگی آب، خاك و هوا در شهرستان پاكدشت می شدند. هم اكنون هم تعداد دقیقی از واحدهای كارگاهی آلاینده در این شهرستان نداریم چون كه برخی از آنها هنوز شناسایی نشده اند.

وی با بیان این كه تقریباً ۹۷ درصد از كارگاه های آلاینده در شهرستان پاكدشت غیرمجاز هستند و مجوز ندارند، خاطرنشان كرد: ۲۰۸ واحد بعنوان كارگاه های آلاینده در سطح این شهرستان شده بودند كه در نهایت سال قبل بعد از بررسی ها و نمونه برداری ها، ۱۶۳ مورد از آنها بعنوان صنایع آلاینده به اداره محیط زیست استان تهران عرضه شدند تا در لیست صنایع آلاینده محیط زیست قرار گیرند. این صنایع آلاینده طبق تبصره یك ماده ۳۸ قانون مالیات و ارزش افزوده موظف می باشند كه یك صدم فروش سالیانه خویش را برای جبران خسارت های زیست محیطی به حساب خزانه داری كل بریزند.

رئیس اداره محیط زیست شهرستان پاكدشت در ادامه با اشاره به اینكه حدود ۸۵ تا ۹۰ درصد كارگاه های آلاینده در این شهرستان صنوف غیرمجاز هستند، خاطرنشان كرد: حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد صنایع بزرگ مانند صنایع غذایی، فلزی، معدنی و كشاورزی هم هم اكنون آلاینده هستند.

سعیدپور در انتها با اشاره به اینكه این صنایع و كارخانه ها در حال كوشش برای رسیدن به استاندارهای زیست محیطی هستند، اظهار داشت: هم اكنون مشكل اصلی در شهرستان پاكدشت، كارگاه های صنفی غیر مجاز هستند. گرچه این كارگاه ها كوچك هستند اما چندین برابر یك كارخانه بزرگ، تخریب زیست محیطی دارند.




1398/03/26
14:58:45
5.0 / 5
6060
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
Fast Trip

فست تریپ

حمل فوری مسافر و کالا

fasttrip.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فست تریپ محفوظ است