گزارش فست تریپ؛

تونل های مرگ برای موتورسواران

تونل های مرگ برای موتورسواران به گزارش فست تریپ تونل توحید یكی از خطرناكترین تونل های شهری برای موتورسیكلت ها است كه با وجود ممنوعیت تردد، همچنان راكبان موتورها از آن تردد می كنند، درحالی كه برای آنها خطر جانی دارد.



به گزارش فست تریپ به نقل از مهر، مدتی پیش شهربانو امانی نسبت به بی توجهی موتورسیكلت ها به قوانین راهنمایی و رانندگی تذكر داد و از شهرداری تهران خواست گزارشی درباب ساماندهی موتورسیكلت های شهر تهران ارائه نماید. بگفته او، تهران بیشتر از ۲.۴ میلیون موتورسیكلت دارد كه ۶۴ درصد آنها از رده خارج می باشند.
هر موتورسیكلت كاربراتوری حدود هفت برابر خودروی استاندارد یورو ۴ آلودگی به وجود می آورد و منشأ ۱۹ درصد آلودگی های هوای تهران موتورسیكلت های كاربراتوری هستند. سهم موتورسیكلت ها در تصادفات شهری منجر به فوت نیز حدود ۲۶ درصد است. تعداد فوتی های ناشی از تصادفات در شهر تهران با موتورسیكلت در سه ماهه اول سال ۹۸، ۴۸ نفر بوده است. موتورسیكلت ها تابع هیچ قانونی در شهر نیستند و هر مكانی را برای تردد خود آزاد می دانند.
شهردار تهران نیز در اظهارنظری به این بی قانونی اشاره كرده و گفته است «حدود سه میلیون موتورسوار داریم كه بخش اعظم آنها چندان قائل به قانون نیستند». بنظر می رسد تلاش های بی نتیجه گذشته در قانونمند كردن موتورسیكلت ها سبب شده تصمیم گیران شهری و مجری های قانون، موتور سیكلت ها را نادیده بگیرند.
روز گذشته خبری درباب تصادف رئیس بیمارستان لقمان در تونل توحید منتشر گردید كه نشان می داد نادر حقی در حال رانندگی با موتورسیكلت بوده كه به دیواره تونل توحید برخورد كرده و به سبب شدت جراحات، جان خودرا از دست داده است.
این نخستین قربانی موتورسوار تونل توحید نیست اما شاید معروف ترین آنها باشد. تردد موتورسیكلت ها برمبنای قانون در تونل ها ممنوع می باشد. پلیس بارها تاكید كرده كه با موتورسیكلت سوارانی كه در داخل تونل ها تردد كنند، برخورد می كند اما نه برخورد جدی از طرف پلیس انجام می شود و نه موتورسواران، تونل ها را محدوده ممنوعه خود برای تردد به حساب می آورند در صورتیكه به سبب انباشت گازهای ناشی از احتراق خودرو ها در تونل های شهری، ممكنست راكبان موتورسیكلت ها بعد از ورود به تونل، گرفتار مسمومیت، سرگیجه، عدم تعادل و ناتوانی در كنترل وسیله شوند و موجب تصادف خود یا شكل گیری حوادث بزرگتری داخل تونل ها شوند.
پلیس راهور بارها در این خصوص آگهی داده بود. مدتی پیش سرهنگ محمد رازقی رئیس مركز كنترل ترافیك پلیس راهور به ممنوعیت تردد موتورسیكلت ها در داخل تونل ها اشاره نمود و گفته بود «بعضی از تونل ها مانند تونل توحید این ممنوعیت اهمیت بیشتری دارد چونكه هم وضعیت آلودگی داخل تونل توحید بالاست و هم طول آن به قدری زیاد است كه موتورسیكلت و راكب آن، احتمال مواجه شدن با خطراتی مانند تصادف، عدم هوشیاری و... را دارد». او ادامه می دهد: «ما تصادفات زیادی را در داخل تونل توحید داشته ایم كه برخی از آنها به سبب بالا بودن آلودگی در تونل توحید است. راكب موتورسیكلت هوشیاری خودرا از دست داده و متأسفانه با دیواره تونل برخورد كرده كه منجر به فوت راكب شده است».
فوت مدیر بیمارستان لقمان در تونل توحید نشان میدهد بی توجهی به قانون در همه اقشار وجود دارد.
شهرام جباری زادگان كارشناس حوزه مدیریت شهری درباب حادثه اخیر در تونل توحید به خبرنگار مهر می گوید: اگر فیلم های حركت موتورسیكلت ها در تونل توحید را بر روی دورِ تند ببینیم، درمی یابیم كه موتورسواران مانند برگ خزان در فصل پاییز روی زمین می افتند اما چون مورد اخیر رئیس بیمارستان لقمان بوده، این مساله مورد توجه قرار گرفته است. فیلم هایی در فضای مجازی از دوربین های تونل توحید انتشار یافته كه نشان میدهد چطور راكبان موتورسیكلت با پیمودن ۵۰۰ تا ۱۰۰ متر از مسیر تونل، بدون هیچ گونه برخورد با وسیله نقلیه دیگری، به سبب استنشاق گازهای سمی، هوشیاری و تعادل خودرا از دست داده و واژگون می شوند.
اراده ای برای حفظ جان موتورسواران وجود ندارد و جان آنها نه تنها برای خودشان بلكه برای دیگر شهروندان و مسئولان مربوطه نیز از اهمیت لازم برخوردار نیست
وی ادامه می دهد: سؤالی كه مطرح می شود، این است كه «چرا هیچ طرحی برای جلوگیری از ورود موتورسیكلت ها به تونل های شهری اندیشیده نمی شود؟ چرا اجازه داده می شود راكبان موتورسیكلت به راحتی وارد تونل شوند؟» بنظر می رسد اراده ای برای حفظ جان موتورسواران وجود ندارد و جان آنها نه تنها برای خودشان بلكه برای دیگر شهروندان و مسئولان مربوطه نیز از اهمیت لازم برخوردار نیست. در شرایطی كه انواع و اقسام طرح ها برای مسئله ساماندهی و كنترل رفت وآمد خودرو ها، طراحی و بلافاصله اجرایی می شود و جریمه های مختلفی برای خودروهایی كه وارد هرگونه محدوده های ترافیكی می شوند، پیش بینی می شود، معین نمی باشد كه چرا در مورد موتورسیكلت ها بی تفاوت هستند.
این كارشناس حوزه ترافیك اضافه می كند: درباب راكبان موتورسیكلت ها كه گروهی پرتعداد و اثرگذار در جریان ترافیكی هستند، چاره اندیشی نشده كه این جای تأمل دارد. گاز مونوكسید كربن (CO) خطرناك ترین آلاینده داخل تونل توحید است. در ترافیك روان، میزان آلاینده های داخل تونل نباید از ۷۰PPM فراتر رود؛ این میزان در ترافیك های سنگین ۱۰۰ تا ۱۵۰ PPM است در صورتیكه در خیلی از ساعات روز شاهد ترافیك سنگین در داخل تونل هستیم. برمبنای استانداردهای بین المللی اگر آلودگی های هوای داخل تونل از مرز ۲۰۰ PPM فراتر رود، تونل باید بسته شود كه بنظر می رسد تونل توحید هر هفته باید چند نوبت تعطیل شود.
جباری زادگان با اشاره به اینكه خوب است مسئولان مربوطه آماری منتشر كنند كه به سبب آن اعلام نمایند از بهمن ۸۸ كه تونل توحید راه اندازی شد تا امروز چه تعداد موتورسوار در این تونل كشته شده اند. بی تفاوتی مسئولان نسبت به موتورسوارانی كه در تونل توحید جان خودرا از دست داده اند، با احتساب این ادعا كه اعلام نموده ایم ورود موتور به تونل ممنوع می باشد، نوعی رفع تكلیف و چه بسا كوتاهی در قبال حفظ امنیت و شأن شهروندان بعنوان مهم ترین وظیفه مسئولان مربوطه است. خوب است كه نهادهای مسئول آماری را منتشر كنند كه كدام آموزش و اطلاع رسانی و كدام فرهنگ سازی در این زمینه را انجام داده اند كه انتظار دارند موتورسواران آنرا رعایت نمایند.
به گزارش فست تریپ به نقل از مهر، می توان تونل های شهری را تونل های مرگ برای راكبان موتورسیكلت ها توصیف كرد. بنظر می رسد اگر قرار بود از موتورسواران نیز درآمدزایی صورت گیرد، حتما تدبیری برای این مساله اندیشیده می شد.

1398/08/08
09:49:32
5.0 / 5
6579
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
Fast Trip

فست تریپ

حمل فوری مسافر و کالا

fasttrip.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فست تریپ محفوظ است