به گزارش فست تریپ به نقل از ایسنا، محمدعلی نجفی با نادرست دانستن آمارهایی كه میزان استفاده از حمل و نقل عمومی شهر تهران را تا ۶۰ درصد اعلام می كنند، اظهار داشت: میزان استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی در شهر تهران حداكثر ۴۶ درصد است كه ۲۵ درصد از آن با تاكسی و ماشین های سواری و ۲۱ درصد از آن با مترو و اتوبوس انجام می گردد.
نجفی با اشاره به اینكه ساخت معابر جدید نه تنها مشكل حمل و نقل تهران را حل نمی كند، بلكه آلام جدیدی هم بر آن می افزاید، اضافه كرد: تهران در شرایط مناسبی در حمل و نقل عمومی قرار ندارد و بیش از ۵۴ درصد از حمل و نقل مردم شهر تهران با ماشین های شخصی انجام می گردد. میزان استفاده مردم از وسایل حمل و نقل عمومی در مقابل سایر شهرها ارقام پایینی را نشان داده است.
تعداد واگن های مترو باید به عدد ۴۰۰۰ برسد
وی مهم ترین اولویت شهرداری در بهبود وسائل حمل و نقل عمومی را سرمایه گذاری بر روی مترو اعلام نمود و اضافه كرد: هم اكنون در شهر تهران ۱۳۰۰ واگن مترو داریم كه نزدیك به یك سوم آن یا كار نمی كند یا باید تعمیر شود. در صورتی كه تعداد واگن های فعال در متروی تهران باید به ۴۰۰۰ واگن برسد.
شهردار تهران با بیان اینكه در حال حاضر ۶۵۰۰ اتوبوس در سطح شهر فعال هستند، خاطرنشان كرد: این تعداد باید به ۱۰ هزار اتوبوس در ناوگان حمل و نقل عمومی افزایش یابد. با عنایت به اینكه بخش خصوصی وارد سرمایه گذاری در این بخش شده است، رسیدن به این هدفگذاری مسیر راحت تری را نشان داده است. در حالیكه مترو به علت سرمایه گذاری شهرداری و دولت، مسیر دشوارتری را در پیش دارد. پیش بینی می كردیم كه قیمت مطرح شده در این مقایسه باید زیر یك میلیون دلار باشد، ولی هم اكنون مبالغ بیشتری پیشنهاد داده شده است.
وضعیت ایمنی خط ۷ مترو بحرانی بود
نجفی در مورد وضعیت ایمنی خط ۷ مترو تهران اظهار نمود: وضعیت ایمنی خط ۷ مترو تهران در شرایط بحرانی بود و ارتباطی با مسائل سیاسی نداشته است. از نظر شرایط الكترونیكی و سیگنال هایی كه برای كنترل حركت قطارها پیش بینی شده است، این خط از مترو تهران وضعیت مناسبی نداشت و كنترل قطارها به شكل دستی انجام می شد. از آنجایی كه فاصله حركت قطارها هم زیاد بود، احتمال خطای انسانی افزایش پیدا می كرد.
وی در ادامه با اشاره به مشكل هواسازها در این خط متروی تهران ادامه داد: در صورتیكه در یكی از تونل ها آتش سوزی اتفاق می افتاد، ممكن بود تا صدها نفر دچار خفگی شده و كشته شوند. از آنجایی كه جان شهروندان در اولویت بیشتری قرار داشت، تصمیم گرفتیم تا این خط به شكل موقت كار خویش را ادامه ندهد.
نیاز ۴۰۰میلیارد تومانی برای ایمن سازی خط ۷ مترو تهران
شهردار تهران با اشاره به اینكه ۴۰۰ میلیارد تومان برای ایمن سازی خط ۷ مترو لازم است، اظهار داشت: در تلاش هستیم تا با تامین این مبلغ، خط ۷ متروی تهران تا اول فروردین ماه و آغاز سال نو راه اندازی شود.
شهردار تهران با اشاره به اینكه واگن سازی تهران تا ۴۰ درصد توان ساخت واگن های مترو را دارد، افزود: قرار است تا كمپانی های خارجی شركت كننده در مناقصه، منابع لازم را برای ساخت واگن ها تامین كنند؛ چون كه منابع داخلی برای ساخت واگن ها به اندازه كافی وجود ندارد، اما قرار است تا ۴۰ درصد از ساخت واگن ها در داخل كشور انجام شود.
نجفی با اشاره به اینكه در دوره مدیریتی وی تنها ۷۰ درصد از درآمدهای شهرداری تامین شده است، اظهار نمود: هم اكنون در شهرداری تهران بیش از ۶۸ هزار نفر كارمند وجود دارد كه شهر تهران با همكاری آنان اداره می شود، اما با این وجود پرداخت حقوق ماهیانه این افراد مبلغ عظیمی است كه سبب می گردد اولویت شهرداری تهران، پرداخت حقوق این كارمندان باشد. بدین سان طرح های عمرانی در اولویت بعدی قرار می گیرند.
هزینه ها و درآمدهای شهرداری را منتشر می كنیم
وی با تاكید بر اهمیت شفاف بودن شهرداری و شورای شهر خاطرنشان كرد: شفافیت سبب می گردد تا شهروندان شهر را از آن خود بدانند. بنابراین آنها باید در جریان اتفاقاتی كه در شهرداری می افتد، قرار بگیرند. بنابراین مجموع درآمدها و هزینه های شهرداری تهران تا آخر شهریور مشخص شده است، اما به علت نبود آمادگی سیستم فناوری امكان انتشار آن در پرتال شهرداری فراهم نشده است. همزمان با آمادگی این پرتال تا آخر آذرماه هزینه ها و درآمدهای شهرداری و قراردادهای این ارگان در پورتال عمومی منتشر خواهد شد.
شهردار تهران با اشاره به اینكه در سال ۹۵ نزدیك به ۸۹ روز از سال هوای تهران در شرایط نامطلوب اخطار یا بدتر قرار داشته است، ادامه داد: مسئله سوخت های فسیلی و استانداردسازی آنها به همراه تولید خودروهایی كه آلودگی كمتری تولید می كنند، در اولویت بهبود هوای شهر تهران قرار دارد. باید مسئله كاتالیست های خودروها را كه مانع از ورود آلودگی به هوا می شوند، جدی بگیریم و به سمت گازسوز كردن اتومبیل های مصرف كننده سوخت فسیلی حركت كنیم.
برقی شدن موتورسیكلت ها از راهكارهای كاهش آلودگی هوا
وی در ادامه برقی شدن موتورسیكلت ها را یكی از طریق های كاهش آلودگی هوا دانست و اضافه كرد: باآنكه در این دو سال آلودگی هوا بهبود نسبی پیدا كرده است، اما باید استانداردهای سوخت را به سمت یورو۵ ببریم. باآنكه قوانین و مصوبات لازم در مورد ساخت اتومبیل ها به اندازه كافی وجود دارد، اما راهنمایی رانندگی هم باید برای جدی گرفته شدن مسئله نصب كاتالیست ها وارد عمل شود و با قانون شكنان برخورد كند.
نجفی با اشاره به اینكه تنها امضای بیانیه های بین المللی در زمینه محیط زیست دردی را دوا نمی كند، اظهار نمود: برای مثمر ثمر شدن در این زمینه به سه مرحله احتیاج داریم. مرحله اول مربوط به داشتن برنامه است كه دولت در سال ۹۰ و ۹۳ برنامه ریزی هایی در این زمینه را انجام داده است.
وی در ادامه خاطرنشان كرد: مرحله دوم مربوط به تامین منابع است كه در این زمینه هم برای مثال در تامین حمل و نقل عمومی برقی به منابع بسیار زیادی احتیاج داریم. در مرحله مدیریت هم در كشور ضعف هایی وجود دارد. این در حالیست كه شهرهای پیشرفته شاخص های كیفیت زندگی را به حد مطلوبی رسانده اند و به دنبال شاخص هایی مانند نبود زباله یا آلودگی هستند، اما آمادگی لازم برای اجرای این شعارها در شهر تهران وجود ندارد.
شهردار تهران با اشاره به اینكه تهران از نظر سرمایه گذاران خارجی دارای جذابیت ها و ظرفیت های بالایی است، اضافه كرد: هم اكنون شهرداری تهران در تلاش است تا ۱۰۰ طرح قابل سرمایه گذاری خارجی را جمع آوری و دسته بندی كرده و طی برگزاری همایشی در سال ۹۶ تحت عنوان «فرصت های سرمایه گذاری در تهران» آن را به سرمایه گذاران خارجی ارائه نماید.
وی با اشاره به سه گروه هدف كه برای سرمایه گذاری در شهر تهران شرایط مساعدی دارند اضافه كرد: سرمایه گذاران داخلی عمدتا تجربه مثبتی در همكاری با شهرداری های تهران ندارند، اما ایرانی ها مقیم خارج از كشور و همینطور سرمایه گذاران خارجی علاقمندی زیادی به سرمایه گذاری در شهر تهران نشان دادند.
پایان بخش اول