تاكید بر ساخت شهرهای پایدار و تاب آور در روز جهانی شهرها

تاكید بر ساخت شهرهای پایدار و تاب آور در روز جهانی شهرها فست تریپ: سازمان ملل متحد ۳۱ اكتبر هر سال را بعنوان ˮروز جهانی شهرهاˮ برگزیده است كه انتظار می رود این روز به شدت جامعه بین المللی را در زمینه شهرنشینی جهانی ترقی داده و همكاری ها میان كشورها را در جهت دستیابی به فرصت ها و پرداختن به چالش های شهرنشینی و كمك به توسعه پایدار شهری در سراسر جهان بهبود بخشد.


به گزارش فست تریپ به نقل از ایسنا، شعار كلی روز جهانی شهرها با عنوان "شهر بهتر، زندگی بهتر" و عبارت "ساخت شهرهای پایدار و تاب آور" بعنوان شعار ویژه امسال برای این روز برگزیده شده است. چون كه شهرها به حمایت نیاز دارند تا به تاب آوری رسیده و ظرفیت خویش را برای فرا گرفتن تأثیر خطرات، حفاظت و نگهداری حیات انسانی و محدود كردن صدمه و تخریب دارایی های عمومی و خصوصی در حالیكه همچنان به عرضه زیرساخت ها و خدمات بعد از یك بحران می پردازند، توسعه دهند.
میمونه مهد شریف، دبیر اجرایی برنامه اسكان بشر ملل متحد به همین مناسبت پیامی منتشر نموده است. وی در ابتدای این پیام با اشاره به این كه ماه اكتبر، ماهی است كه به آگاه سازی در مورد چالش ها، موفقیت ها و پایداری شهری كه تمام شهرها و سكونتگاه های انسانی در سراسر جهان با آن مواجهند، اختصاص یافته و "اكتبر شهری" نامیده شده است، نسبت به برگزاری رویدادهای متعددی در سراسر جهان در ماه جاری ابراز خرسندی و اعلام نمود: در این ماه بیشتر از ۱۰۰ رویداد در نزدیك به ۵۰ شهر و ۳۰ كشور رخ داده است. برای "روز جهانی شهرها" در ۳۱ اكتبر انتظار می رود حدود ۲۰ رویداد در سراسر جهان برگزار گردد و برنامه های رسمی این روز امسال در شهر "لیورپول" انگلیس برگزار می گردد.
وی با تاكید بر این كه "اكتبر شهری" فرصتی مغتنم برای افزایش آگاهی جهانی در مورد اهمیت شهرها و سكونتگاه های انسانی در ساخت شهرهای پایدار و تاب آور است، پایداری و تاب آوری را تعهد اساسی دستور كار جدید شهری خواند.
ایشان در ادامه اضافه كرد: امروزه خیلی از شهرها با طیف وسیعی از تهدیدات مصنوع انسان و محیط، از خشكسالی، سیل و آتش سوزی گرفته تا بحران های اقتصادی، بیكاری، شیوع بیماری، مهاجرت، جنگ و درگیری مواجهند. ازاین رو "روز جهانی شهرها" فرصتی مغتنم برای كشورهای عضو و كاركنان بخش سكونتگاه های سازمان ملل متحد است تا نیاز به افزایش تاب آوری در برابر خطرهای ساخت انسان و طبیعت را برجسته سازند.
دبیر اجرایی برنامه اسكان بشر ملل متحد با تاكید بر این كه اگر شهرها برای افزایش تاب آوری خود سرمایه گذاری نكنند، تنها هزینه های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و شرایط ناگوار انسانی در آن ها افزایش خواهد یافت، بیان كرد: تنها كافی است كه اخبار را بخوانیم تا از بلایای متعددی كه شهرها و سكونتگاه های انسانی در همه جا از ثروتمند تا فقیر، توسعه یافته تا در حال توسعه، خانواده های صدمه دیده و كل جوامع را درگیر می كند و تولید آشفتگی ها و چالش هایی كه می تواند تا سال ها ادامه یابد، آگاه شویم.
وی همینطور با اشاره به این نكته كه شهرها مخلوطی ناهمگون هستند كه در آنها نابرابری ها تشدید شده و منجر به ناآرامی های اجتماعی و افزایش احتمال وقوع درگیری ها می شوند نتیجه گرفت كه سرمایه گذاری در زمینه بهبود تاب آوری سرمایه گذاری عاقلانه ای است.
میمونه مهد شریف با بیان این كه مردم در شهرها روزانه بیشتر از پیش خانه می سازند و در نتیجه میزان خطر هم افزایش می یابد، اعلام نمود: ما باید راه های نوآورانه و انعطاف پذیری برای پیش بینی تهدیدهای انسان ساخت یا طبیعی پیدا نماییم، از شهرها و ساكنین آنها محافظت نماییم و آنها را قادر به انطباق پذیری، ادامه بقا و رشد سازیم.
وی ادامه داد: در خیلی از بلایای طبیعی اغلب صدمه پذیرترین افراد شامل زنان، جوانان، فقرا، پناهندگان و كسانی كه در حال جابه جایی هستند مانند مهاجران و افراد آواره سخت ترین ضربه ها را تجربه می كنند و كمترین توانایی را برای رویارویی با آن دارند. در عین حال امسال شاهد وقوع بلایای طبیعی و ویران كننده در كشورهای شمال دنیا بودیم كه نشان دهنده اهمیت تاب آوری برای همگان دانست.
وی با اشاره به این آمار كه بدون اقدام برای مقابله با تغییرات اقلیمی كه تنها یك جنبه از تاب آوری به حساب می آید، حدود ۷۷ میلیون شهروند در معرض خطر فقر قرار خواهند گرفت، تصریح كرد: تاب آوری شهری تنها به معنای ساختن زیرساخت های قوی نیست بلكه نیازمند سامانه قوی اقتصادی، اجتماعی و حكمرانی برای پشتیبانی از تاب آوری كالبدی و غیركاربردی و ناملموس است.
او اضافه كرد: اگر شهرها هم اكنون بر تاب آوری سرمایه گذاری نكنند، هزینه هایشان بعدها افزایش خواهد یافت. زیان های اقتصادی فعلی ناشی از بحران ناپایدار هستند و با به حركت در آوردن توانایی دستور كار توسعه جهانی و حركت در جهت ریشه كن كردن فقر چالش دیگری برای كشورها تولید می كنند.
وی با بیان این كه برنامه متحد از طریق های مختلفی از تولید تاب آوری پشتیبانی می كند، اظهار داشت: ما به جوامع فقیر و حاشیه نشین با استفاده از راه های عملی برای انطباق با تغییرات اقلیمی، افزایش فراگیری اجتماعی با استفاده از ترویج حكمروایی و برنامه ریزی مشاركتی، رسیدگی به حقوق زمین و مالكیت، تولید دسترسی به استانداردهای زندگی بهبود یافته و تولید ابزارهای تعاملی كمك می كرده و همینطور از جوامع مختلف از پاراگوئه تا موزامبیك، سریلانكا تا سومالی حمایت می نماییم. برنامه اسكان بشر ملل متحد همینطور از كشورها برای بهبود استانداردهای ساخت و برنامه ریزی خود قبل و پس از بحران حمایت می كند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی برنامه اسكان بشر سازمان ملل متحد، دبیر اجرایی برنامه اسكان بشر ملل متحد با اشاره به این كه نیاز به شهرهای تاب آور در آرمان های توسعه پایدار، توافقنامه پاریس برای تغییرات اقلیمی، چارچوب سندای و دستور كار جدید شهری به رسمیت شناخته شده است، اعلام نمود: تاب آوری شهری تنها به معنای تولید زیرساخت های مقاوم نیست بلكه به سامانه اقتصادی، اجتماعی و حكمرانی مداوم هم نیاز دارد.
وی در انتها با بیان این كه برنامه اسكان بشر ملل متحد خواهان اقدام برای تولید شهرهای پایدار و تاب آور برای محافظت از جمعیتی شهریِ امروز، فردا و آینده است از جامعه جهانی برای همكاری با یكدیگر نه تنها در جهت حفاظت از شهرها بلكه حصول اطمینان از پاسخگویی در مقابله با بحران ها و تبدیل چالش ها به چاره ها و چاره ها به فرصت ها دعوت به عمل آورد.



1397/08/09
21:07:56
5.0 / 5
6102
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۵
Fast Trip

فست تریپ

حمل فوری مسافر و کالا

fasttrip.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فست تریپ محفوظ است