۲ میلیارد دلار برای نجات تهران برنامه ای ۱۰ ساله برای مقاوم سازی زیرساخت ها

۲ میلیارد دلار برای نجات تهران برنامه ای ۱۰ ساله برای مقاوم سازی زیرساخت ها فست تریپ: به گزارش فست تریپ، تهران با اتکا به برنامه ای جامع و بودجه ای ۲ میلیارد دلاری، در راه مقاوم سازی ساختمان های حیاتی و شریان های زیرساختی قرار گرفته است؛ طرحی ۱۰ ساله که مقرر است با اجرای مرحله ای و تخصصی، تاب آوری پایتخت در مقابل زلزله و بحران ها را ارتقاء دهد.


علی نصیری رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران در گفتگو با ایسنا، در توضیح بیشتر این طرح ضمن اشاره به تاکید نهادهای بالادستی در حوزه مدیریت بحران و پدافند غیرعامل، از تدوین برنامه ای جامع برای مقاوم سازی ساختمان ها و شریان های حیاتی شهر تهران اطلاع داد.

وی با اشاره به اینکه این مورد از وظایف ذاتی سازمان مدیریت بحران به حساب می آید، اظهار داشت: در کنار طرح های ارزیابی ایمنی که هم اینک در شهر در حال انجام می باشد، تلاش داریم تا ایمنی ساختمان ها و زیرساخت های حیاتی شهر تهران را ارتقاء دهیم. با این وجود، شهر نیازمند برنامه ای مستقل برای مقاوم سازی این بخش ها بود.

نصیری افزود: این برنامه را میتوان به دو دسته کلی تقسیم کرد؛ یکی در ارتباط با ساختمان ها و دیگری در ارتباط با زیرساخت ها و شریان های حیاتی.

به نقل از ایشان، ساختمان ها هم از لحاظ اهمیت به دو گروه کلی تقسیم می شوند؛ گروه اول ساختمان هایی هستند که در قانون دارای اولویت تشخیص داده شده اند، همچون ساختمان های مهم و بلندمرتبه که ساختمان های مهم طبق تعریف آئین نامه ۲۸۰۰ شامل مراکزی می شوند که در شرایط بحرانی به مردم خدمات عرضه می دهند؛ نظیر مراکز امدادی، بیمارستان ها، ساختمان های حکومتی مانند شهرداری ها و استانداری ها و همینطور مراکزی است که اسناد ملی و ذخایر مهم کشوری در آنها نگهداری می شود، مانند مرکز اسناد و بانک مرکزی.

وی ادامه داد: از دیگر ساختمان های دارای اهمیت، بناهایی هستند که جمعیتی بیشتر از ۳۰۰ نفر در آنها زندگی یا فعالیت می نمایند. این ساختمان ها در دسته بندی های «با اهمیت زیاد» و «بسیار زیاد» طبقه بندی می شوند. در کنار این ها، برخی ساختمان های عمومی هم وجود دارند که دارای اهمیت متوسط یا کم تری هستند.

نصیری همینطور در مورد نوع مالکیت ساختمان ها توضیح داد: از این نظر، ساختمان ها به دو گروه کلی عمومی و خصوصی تقسیم می شوند. ساختمان های عمومی شامل املاک دولتی هستند که مانند شهرداری ها، صدا و سیما و دیگر نهادهای مشابه از بودجه عمومی تغذیه می کنند.

رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران تصریح کرد: در این طرح، علاوه بر ساختمان های عمومی و خصوصی، شریان های حیاتی هم مورد توجه قرار گرفته اند. این شریان ها در شش دسته تقسیم بندی شده اند که شامل تأسیسات مخابراتی، سامانه های آبرسانی، برق رسانی، گازرسانی، حمل و نقل و تأسیسات سوخت رسانی می شوند.


نصیری: برنامه ۱۰ ساله برای مقاوم سازی ساختمان های مهم و شریان های حیاتی شهر تهران


رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ضمن اشاره به خصوصیت های ساختمان های مهم، اظهار نمود: این ساختمان ها شامل بناهایی هستند که در امداد و نجات، درمان مصدومان، تأمین امنیت، مدیریت بحران، حفظ میراث فرهنگی و تأمین اسکان اضطراری نقش کلیدی دارند. همینطور بعضی از این ساختمان ها از منظر ملی دارای اهمیت هستند.
وی ادامه داد: برنامه ای جامع در چارچوب ۸ جلد تدوین شده است که اساتیدی از دانشگاه تربیت مدرس، همچون تنظیم کنندگان آئین نامه ۲۸۰۰، آنرا طراحی نموده اند. این برنامه افق ۱۰ ساله دارد و به شکل مرحله ای اجرا خواهد شد.

به قول نصیری، برای اجرای این برنامه، اعتباری معادل ۲.۱۳۱ میلیارد دلار پیشبینی شده است. این برنامه در چهار مرحله طراحی شده که شامل دو سال ابتدایی برای آماده سازی دفاتر اجرایی، تأمین بودجه و اجرای پروژه های پیشتاز است و سپس در سه فاز اجرایی شامل یک دوره چهار ساله و دو دوره سه ساله ادامه خواهد یافت.

وی خاطرنشان کرد: در این برنامه مشخص شده است که هر سال چه میزان از مقاوم سازی شریان های حیاتی و ساختمان های دارای اهمیت باید صورت گیرد. ساختمان های عمومی شامل مراکز دولتی، ساختمان های حاکمیتی، میراث فرهنگی و ثروت های ملی، مدارس، دانشگاه ها، خوابگاه های دولتی و ساختمان های فرماندهی بحران در این برنامه گنجانده شده اند.

نصیری ضمن اشاره به نقش مردم در مقاوم سازی ساختمان های خصوصی اظهار داشت: در قسمت خصوصی هم باید تسهیل گری شود. این ساختمان ها شامل مراکز درمانی غیردولتی، مجتمع های تجاری بزرگ، دانشگاه ها و مدارس غیردولتی، ساختمان های مسکونی پرجمعیت، مراکز صنعتی و تولیدی حساس و همینطور فضاهای مذهبی، فرهنگی و ورزشی هستند.

وی تاکید کرد: هدف این برنامه ایمن سازی کل ساختمان های تهران نیست، بلکه تمرکز بر مقاوم سازی ساختمان هایی است که اهمیت زیادی دارند و در اولویت بالاتری قرار گرفته اند.

رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران در انتها تصریح کرد: مبلغ حدود ۲ میلیارد دلار برای اجرای این طرح در مدت ۱۰ سال، عددی نیست که به تنهایی توان پرداخت آنرا وجود داشته باشد و دولت باید پای کار بیاید. این برنامه با جزئیات و بر مبنای روش های علمی و مدرن تدوین شده و در کشورهای دیگر همچون استانبول هم اجرا شده و موفقیت آمیز بوده است. ساختمان هایی که در استانبول بر طبق این برنامه مقاوم سازی شده بودند، در جریان زلزله ترکیه نه تخریب شدیدی داشتند و نه تلفاتی داشتند.




منبع:

1404/02/28
10:05:13
5.0 / 5
109
تگهای خبر: امداد , ایمنی , تولید , خدمات
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
Fast Trip
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

فست تریپ: سفر آسان، اطلاعات به روز ، در کوتاه ترین زمان ممکن، به مقصد خود برسید و از سفر خود لذت ببرید

fasttrip.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فست تریپ محفوظ است