عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان:

طرح جامع شهری از لحاظ داده و آمایش شهری گرفتار مشکل است

طرح جامع شهری از لحاظ داده و آمایش شهری گرفتار مشکل است به گزارش فست تریپ اصفهان یک عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان نخستین مشکل در تدوین برنامه جامعی مثل برنامه جامع شهر اصفهان را داده های شهری دانست و اظهار داشت: سند آمایش شهری موضوع دیگری است که اراده ای نه در اصفهان که در بیشتر شهرهای کشور برای تهیه آن وجود ندارد، در صورتیکه بصورت جدی به آمایش شهری نیازمندیم.



نعمت الله اکبری در رویداد تخصصی "شهر برنامه" که امروز (پنجشنبه_۴ آذرماه) برگزار شد، با اشاره به همراهی و همکاری در تدوین چند برنامه توسعه کشور، اظهار نمود: مشکلی اصلی در تدوین برنامه ها داده است. وقتی به پروسه برنامه ریزی نگاه می نماییم اول داده، بعد برنامه و بعد بودجه مطرح است، در صورتیکه در ایران کاملا برعکس عمل می نماییم و اول بودجه فراهم می شود، بعد برنامه ای به آن الصاق می نماییم و داده هم ممکنست باشد یا نباشد.

وی با اعلان اینکه نوشتن و داشتن برنامه واجب است، اما استفاده ای از آن نمی گردد، اظهار داشت: به همان میزان هم به داده اهمیت نمی دهیم. ما داده های کلان تولید می نماییم اما در ریز داده ها حرفی برای گفتن نداریم و از همه بدتر داده های شهری است که دراین زمینه حتی تفکیک بین شهر و روستا مشکل است.

رئیس سابق سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اصفهان بر این اساس نخستین مشکل در تدوین برنامه جامعی مثل برنامه جامع شهر اصفهان را داده های شهری دانست و اظهار داشت: در میکروداده ها نیز ضعف اساسی داریم، بدین سبب طرح جامع شهری اساسا از لحاظ داده گرفتار مشکل است و این مشکل در همه کلانشهرهای دیگر کشور نیز وجود دارد.

وی نبود سند آمایش شهری را موضوع دیگری دانست که نقطه ضعف نیست، اما اراده ای نه در اصفهان که در بیشتر شهرهای کشور برای تهیه آن وجود ندارد و اضافه کرد: در سه شورای شهر گذشته این مساله را عنوان کردم و هر سه شورا تصویب کرد، اما هیچگاه به آن عمل نکردند، در صورتیکه نخستین گام مورد نیاز ما تهیه آمایش شهری است. درست است رویکرد آمایش شهری را به برنامه جامع شهر الحاق کرده ایم، اما کدام سند آمایش شهری را تدوین و تصویب و بعد طرح جامع را بر روی آن استوار کرده ایم؟

به گزارش فست تریپ به نقل از ایسنا، وی با تاکید بر این که در کلانشهرها بصورت جدی به آمایش نیازمندیم، اشاره کرد: آمایش نه به مفهوم کلان، بلکه از رویکرد شهری حائز اهمیت می باشد که متاسفانه اراده ای برای آن وجود ندارد.

این عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان با اشاره به سرعت تحولات و تغییرات این روزها اظهار داشت: اگر مدتی از شناخت سپری شود دیگر به کار نمی آید، پس مرحله اول طرح جامع این است که حوزه شناخت هرچه زودتر باید به مرحله عمل و سازماندهی برسد تا از شناخت در این مرحله بهره ببریم. سه سال زمان کمی نیست بااینکه قسمتی از موانع اجتناب ناپذیر و خارج از اراده بوده اما بین تشخیص تا تصمیم در ایران فاصله بسیاری است، ضمن این که بین تصمیم و اجرا هم فاصله داریم، اما باید فاصله بین تشخیص تا اجرا را کم نماییم.

وی همین طور با اشاره به همراهی و همکاری در تدوین سند چشم انداز شهر اصفهان از گذشته تا امروز، در مورد این که چرا به زاینده رود در چشم انداز اصفهان اشاره نشده، توضیح داد: این مساله هم علت دارد و هم دلیل. زاینده رود یک روان آب بین حوضه ای است و آنرا بعنوان یک پدیده بین حوضه ای که چند استان دخیل هستند می شناسیم و از این منظر تلاش می شود به این مفاهیم بصورت ملی نگاه کرد و سعی کردیم حساسیت برانگیز نشود، اما شهر بانشاط این عنوان را درون خود دارد.





منبع:

1400/09/04
20:17:42
5.0 / 5
1548
تگهای خبر: تولید , شورای شهر
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۱
Fast Trip

فست تریپ

حمل فوری مسافر و کالا

fasttrip.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فست تریپ محفوظ است