محمدخانی:

تهران داعیه دار مقاومت و ایستادگی است

تهران داعیه دار مقاومت و ایستادگی است به گزارش فست تریپ، سخنگوی شهرداری تهران از مشارکت بیش از 1000 اثر در پنجمین دوره جایزه داستان تهران آگاهی داد و اظهار داشت: تهران داعیه دار مقاومت و ایستادگی است.



به گزارش فست تریپ به نقل از مهر، آئین اختتامیه پنجمین جایزه داستان تهران در باغ کوشک هنر اجرا شد.
عبدالمطهر محمدخانی رییس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران در آغاز مراسم ضمن تبریک ولادت حضرت زینب و تسلیت حوادث اخیر در غزه اظهار داشت: خاصیت داستان ها این است که می تواند درباره ی احوال یک فرد یا یک واقعه تاریخی باشد. در حوادث اخیر غزه ما تصویر کودکی را دیدیم که من اسم آن کودک را نمی دانم اما تصویری که از آن کودک دیدیم که به علت تبعات بمباران می لرزید و زخم کوچکی روی دستش بود داستان کوتاهی است که تا مدت ها می تواند اذهان را به خود مشغول کند. این تصاویر هر کدام می تواند تبدیل به داستان شده و یک جهان را تکان بدهد.
وی درباره ی ظرفیتهای تهران برای داستان نویسی عنوان کرد: داستان تهران به عنوان پایتخت با قدمت تاریخی به عنوان شهری که بخش زیادی از مردم ایران را در خودش پذیرایی می کند قصه های مختلفی در دل خود دارد و به عدد کسانی که در تهران زندگی می کنند، قصه در شهر هست و می شود آنرا روایت کرد مهم این است که از چه زاویه ای این داستان ها را روایت نماییم.
سخنگوی شهرداری تهران اظهار داشت: در این روزهای اخیر در شهرهای بزرگ دنیا راهپیمایی های زیادی برای غزه و ضد صهیونیست ها راه افتاده است. تهران از این منظر پرچم دار و داعیه دار این راهپیمایی ها است. آن چه که شما در لندن می بینید و می تواند سر منشأ و شروع یک بیداری در دنیا باشد هر سال در ایران تکرار شده است.
وی اضافه کرد: سالهاست که در آخر هر جمعه ماه رمضان مردم روزدار و تشنه لب با بیداری و نگاهی دقیق در راهپیمایی روز قدس شرکت می کنند و این حرفی که امروز ما از زبان مردم دنیا در شهرهای مختلف می شنویم تصاویر و گفته هایش را سالهاست شنیدیم و دیدیم و این یکی از قصه های تهران است.
محمدخانی با ارائه تصویر استقامت و پایداری تهران در برهه های تاریخی بیان کرد: این تصویر تهرانی است که در زیر موشک باران صدام قد خم نکرد، تهرانی که در اوج جنگ محل اعزام چند ده هزار نفری جانبازان و جان فدایان وطن بود، تصویر آن فراخوان بزرگی که در استادیوم آزادی شکل گرفت و جوانان شهر جمع شدند و گفتند که می خواهند از وطن دفاع کنند، قصه های این شهر است بدین سبب تهران را باید این طور روایت کرد.
وی اضافه کرد: البته شاید برخی بخواهند قصه تهران را پیش از بهمن ۵۷ روایت کنند اما تهران حقیقی و واقعی در چهار دهه اخیر در منطقه و جهان خودش را نشان داده است و بدین سبب روایت باید به این سو برود.
محمدخانی در بخش دیگری از سخنانش گزارشی درباره ی پنجمین جایزه داستان تهران ارائه کرد و اضافه کرد: در این دوره جشنواره سعی شده تا تهران واقعی را فراتر از افراد و جریان ها روایت نماییم و به عبارتی تهران مردم را روایت نماییم.
وی افزود: جایزه داستان تهران در سه بخش داستان کوتاه، روایت و نوجوان اجرا شد. از ابتدا تلاش بر این بوده که مسیر ادوار قبلی ادامه یابد و شاهد ارتقا هم باشیم. ترکیب کیفی و قابل دفاعی از داوران در این دوره بوده که به آن اعتبار بخشیده و حضور این داوران خیال شرکت کنندگان را راحت کرده است. مجموعه های مختلفی مانند شرکت مترو، برج میلاد و اداره کل آموزش های شهروندی در برگزاری این جایزه کمک کردند.
به گفته محمدخانی، در بخش نوجوان، ۲۵۰ نوجوان از مناطق مختلف در این مسابقه شرکت کردند و این یک اتفاق است که وظیفه ما را سخت می کند چون باید بخش های مختلف شهرداری از این استعدادها استفاده و آنها را هدایت کنند.
وی با اشاره به اینکه هزار و ۷۶ اثر به دبیرخانه پنجمین جایزه داستان تهران رسیده اضافه کرد: از این تعداد اثر، ۶۵۷ داستان کوتاه، ۲۵۸ روایت و ۱۵۸ اثر نوجوان به دبیرخانه واصل شده است. داوران سه هفته به بررسی آثار پرداختند و در مرحله نهایی ۳۰ داستان، ۱۵ روایت و ۱۸ اثر نوجوان انتخاب شدند.
مهدی قزلی در بخش دیگری از این مراسم به نمایندگی از هیئت داوران درباره ی پنجمین جایزه داستان تهران توضیح داد: به عنوان کسی که ۶ دوره جایزه جلال، ۶ دوره شعر فجر و جایزه پروین اعتصامی را برگزار کردم اذعان دارم که هیئت داوران برجسته ای این جایزه را داوری کردند. واقعیت این است که ما درباره ی کمیت آثار انتظار این استقبال را نداشتیم چونکه هزار و ۷۶ اثر در سه بخش داستان کوتاه، روایت و نوجوان به دبیرخانه برسد.
وی افزود: در مقایسه با جشنواره های مشابه تعداد آثار خوب بوده اما مهم تر از هزار و ۷۶ اثر رسیده به عنوان کسی که درگیر جشنواره و داوری بوده می گویم ما از کیفیت آثار در اولین مرحله داوری غافلگیر شدیم و انتظار این سطح از کیفیت را نداشتیم.
قزلی اظهار داشت: باتوجه به رکود نسبی ادبیات در دو سال اخیر استقبال از جایزه بی نظیر بود و بنا بر این کار داوری برای همه ما سخت بود. در جلسه نهایی به هر حال اجماع خوبی در هر سه گروه داوری وجود داشت. آثار گروه نوجوان امکان رشد بهتری داشت و از آثار نهایی رسیده به بخش نوجوان می توان کتابی حرفه ای برای بازار نشر استخراج کرد.
وی اظهار داشت: برندگان این جایزه به خود افتخار کنند چون باتوجه به آثار رسیده در این جشنواره برای شرکت کنندگان رسیدن به مرحله نهایی خود می تواند مایه مباهات باشد.
قزلی در آخر پیشنهاد کرد که این جایزه بصورت سالانه اجرا شود و اظهار داشت: داستان کوتاه، نوجوان و جوان با کتاب بستر متفاوتی دارد و می توان باتوجه به حجم آثار آنرا سالانه برگزار کرد. معتقدم با این جشنواره می توان سلفی گرفت.


منبع:

1402/08/30
11:12:41
5.0 / 5
509
تگهای خبر: آموزش , ارتباطات , شركت , شهرداری
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
Fast Trip

فست تریپ

حمل فوری مسافر و کالا

fasttrip.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فست تریپ محفوظ است